STØTTEBENKEN

Tekst: Lilli Nielsen Phd, Danmark

Støttebenken består av et stålstativ med en enkel avtagbar støtteplate, som kan vinkles. Støtteplaten som barnet ligger på skal ha samme bredde som avstanden mellom barnets hofter og armhule. For barn som hardårlig eller ingen kontroll over hodet, kan støttebenken benyttes sammen med en hodestøtte.

Aktiv Læring Støttebenk Støttebenken skal være så høy at det liggende barnet fritt kan røre armer og ben. Dvs. at det skal være 7-8 cm mellom barnets knær og gulvet eller resonnansplaten. Dette for at barnet ikke skal stå på knærne, men lære seg å bevege ben og armer samtidig.

Støttebenken brukes til de barna som har en kropp som har blitt for stor til at de i en liggende stilling skal kunne gå videre fra å vende, vri og løfte hodet til også å løfte seg opp på underarmene og hender, også å dytte og strekke seg etter leker.

Når den grovmotoriske utviklingen går langsommere enn kroppens vekst, blir det vanskeligere for et barn å tilegne seg de aktivitetsstadiene som fører fram til det å kunne sitte uten støtte. Barnets arm- og benbevegelser er fra begynnelsen tilfeldige og utilsiktede.

De lydeffektene som oppstår fra leken rundt barnet stimulerer til økt aktivitet. Dette påvirker i sin tur barnets muskeltilstand og gir etter hvert utvikling av den bevisste koordinasjonen mellom arm- og benbevegelser, som gir grunnlaget for evnen til å krabbe.

Aktiv Læring Støttebenk Barn uten handikap utvikler i mageliggende stilling evnen til og koordinert bevege armer og ben når de er 6-8 måneder gamle. Denne aktiviteten endrer etter hvert ryggradens form og styrker muskulaturen slik at barnet kan sitte oppreist uten støtte. Når barnet har lært å koordinere arm- og benbevegelser kan det monteres hjul på støttebenken slik at det blir mulig å forflytte seg med den.

Støttebenken leveres med støtteplate 200x490mm og 250x490mm, hodestøtte og hjul.
Ekstra tilbehør som kan søkes er støtteplate 300x490.


Støttebenken forhandles i Norge av :

HM-spesialisten og Øvrebø. Art.nr. 8034.

Tilbake...