SPATIELLO STOR FOR BORD
Art.nr. 2040

Spatiello Spatiello Spatiello Spatiello

Et stort og bredt aktivitetsbrett der en kan feste gjenstander slik at de er innenfor rekkevidde for et barn eller voksen med for eksempel cerebral parese som skal øve på å gripe. Vedkommende kan finne gjenstanden igjen så snart det er behov for å gjenta handlingen med å ta på, gripe og manipulere, etter at en gjenstand er sluppet. Mange barn med spastisitet senker armene ned og ut til siden for kroppen når de prøver å gripe noe. Da kommer ofte hendene utenfor bordet de har på spesialstol eller rullestol. Ved å bruke dette aktivitetsbrettet vil de lykkes med å berøre og gripe fordi det er bredt. Vi anbefaler at det festes gjenstander over hele brettet. Erfaringen vår er at når barnet har jobbet mye med armene ut til sidene, og tilfeldig berører noe lengre inn på brettet, vil det gradvis kunne få armene mer og mer sammen foran kroppen når det skal utforske gjenstander. Overflaten på brettet lager lavfrekvent lyd når gjenstanden slippes, slik at det ikke virker skremmende for barnet når det selv lager lyder med gjenstandene som festes til brettet. For å sikre at Spatiello hele tiden ligger på samme sted, følger det med karabinkroker og strikk slik at brettet kan festes fast til overflaten det skal ligge på. Det er samtidig lett å ta av brettet når det ikke skal brukes, eller bordet det ligger på skal benyttes til et annet formål.

Trenger personen å lære å åpne og lukke hånden, følger det med 6 hvite og 6 sorte plastfirkanter som en kan lime krafsematerialer på (se Carpe2). De samme brikkene kan brukes til personer som øver på å vende og dreie gjenstander ved å feste interessante bilder på en eller begge sider, og feste de med strikk til brettet. De kan også brukes til å øve på mengde, hvor mange en kan holde i hver hånd.

Barn og voksne som kaster gjenstander trenger etter vår erfaring spesiell tilrettelegging for å komme videre til neste trinn i utviklingen. De vil profitere på at det lages bunter med gjenstander som for eksempel hageslangebiter, solide sugerør, spisepinner, solide plast teskjeer eller spiseskjeer med mer. Rundt hver type material legges en sammensydd bred strikk, materialene med strikken stripses til brettet ulike steder. Eleven får mulighet til repetisjon uendelig mange ganger når gjenstandene plukkes av brettet, som til slutt medfører at eleven blir mer interessert i å uforske og eksperimentere med gjenstandene enn å kaste de. Brettet er laget av et vaskbart materiale slik at rengjøring blir enkelt. Det leveres med et vaskbart tøynett for hygienisk oppbevaring, strips og tre typer strikk for å feste gjenstander med.

Innhold produkt:

1 brett (H:39,5cm B:93cm), 12 brikker i pvc (9x9cmm), strips, 3 typer strikk, 2 karabinkroker, 1 tøynett.